Укрінмаш спростовує інформацію щодо постачання зброї та надання будь-якої матеріально-технічної допомоги Південному Судану, включаючи обладнання, його обслуговування та навчання.

Ми можемо підтвердити, що зазначені контракти жодним чином не були реалізовані (№5/61-К від 22.10.2014 р., та IGG/Ukrinmash/2014/1399/5/47), та жодних рухів товарів чи послуг не відбулося.

Україна та всі її державні компанії  притримуються всіх міжнародних норм, в т.ч. Договору про торгівлю зброєю (Вассенаарські угоди). 

Попри те що, Рада Безпеки ООН не запровадила повне та всеосяжне ембарго на торгівлю зброєю з Південним Суданом, Україна та Укрінмаш повністю дотримується декларованої політики із забезпечення регіональної та міжнародної безпеки та стабільності.

Крім того, ми хочемо наголосити, що починаючи із змін, що відбулися в державі після революції гідності, Підприємство приділяє особливу увагу дотриманню вимогам норм міжнародного та українського законодавства, чим і надалі підтверджує репутацію надійного та передбачуваного партнера як в Україні, так і за кордоном.