Для запобігання розповсюдженню хибних  тверджень в медіа-просторі, ми просимо журналістів дотримуватись відповідних стандартів своєї діяльності та бути пильними. Ми завертаємо вашу увагу на те, що в багатьох публікаціях, які з’являються останнім часом у ЗМІ, мова йде не про ДП ДГЗІФ «Укрінмаш», що входить до складу ДК «Укроборонпром», а про корпорацію «Укрінмаш», яка за даними Єдиного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб підприємців є багатопрофільним виробничо-торгівельним підприємством з колективною формою власності при Міністерстві промислової політики України (код ЄДРПОУ 22916863). 

Досить важливим питанням є використання правильної назви та форми власності підприємства в офіційних заявах та коментарях посадових осіб, представників правоохоронних органів та журналістів, які мають вплив на громадську думку. Ми наголошуємо на тому, що недбале ставлення до таких важливих подробиць може значно зашкодити як репутації державної компанії на внутрішньому та зовнішньому ринку, так і репутації всієї Країни, що до того ж знаходиться в умовах військової агресії.

Наполягаємо на тому, що ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» не має відношення до згаданої справи та просить національні медіа ретельніше перевіряти інформацію перед її публікацією. А також, вкотре підкреслюємо різницю між державною фірмою (держпідприємством, фірмою тощо) та «корпорацією».

Вдячні за розуміння та внесення відповідних поправок у вже існуючі статті.