Підприємства, які входять до складу ДК “Укроборонпром” не продають свою продукцію Росії. Про це заявили в Концерні.

“Ми не ведемо торгівлю з країною-агресором, як це передбачено розпорядженням Кабміну від 2014 року. Концерн контролює, щоб жодна гайка не потрапила до ворога. Не виключено, що інші оборонні заводи, які не входять до складу “Укроборонпрому”, продовжують співпрацювати з Росією в обхід законодавства України. Однак наші підприємства суворо дотримуються нормативних актів держави”, – наголосили в Концерні.

Як додали в “Укроборонпромі”, з середини 2014 року Концерн не тільки зупинив будь-яку торгівлю з країною-агресором, а й активно запустив програму заміщення російських комплектуючих.

“Наш вектор чіткий і зрозумілий: відмова від російських деталей та їх заміщення вітчизняними. Кооперація з підприємствами майже в кожній області допомагає впоратися з цією задачею. А оцінку тим заводам, які поступаються інтересами держави і продовжують співпрацювати з ворогом, дадуть спецслужби”, – сказали в “Укроборонпромі”.

Нагадаємо, що у рамках програми імпортозаміщення, 17 лютого був підписаний Меморандум між Державним концерном “Укроборонпром” та Одеською обласною державною адміністрацією про розширення співпраці з підприємствами Одещини. Завдяки такій кооперації, планується лише за один 2017 рік підписати договорів на суму більше 140 млн грн. На сьогодні у рамках програми імпортозаміщення діє 20 меморандумів із державними адміністраціями.