Коментар щодо співпраці ДП «Укрінмаш» із лобістською компанію Yorktown Solutions (США) для представництва інтересів у цій країні.

США – ключовий центр геополітичного впливу і перспективний ринок військових технологій. Це – стратегічний партнер України у галузі ВТС. Ми потребуємо військової і технологічного сприяння з боку Сполучених Штатів. 

Більше того, Україна вже отримує вкрай важливу допомогу із цієї країни. Командування ВМС ЗСУ завершує опрацювання контракту на отримання із США двох патрульних катерів типу «Айленд».

2 березня Держдеп схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько $47 млн. 

Очікуються інші важливі рішення, які зроблять Україну сильнішою і прискорять звільнення окупованих та анексованих ворогом територій.

Усі ці рішення потребують цивілізованого лобізму. Це – загальноприйнята світова практика. Мусимо переконати світ у тому, що Україна варта довіри. 

Ініціатива ДП «Укрінмаш» спрямована на донесення діловим і політичним елітам США стратегічних інтересів України. Маємо вести діалог з партнерами, із використанням прийнятних для них, прозорих і дієвих механізмів. 

Так, заради національних інтересів доводиться платити. Але ця вартість незрівняна із можливостями, які ми відкриваємо. Нагадаємо хоча б, що бюджет США на 2018 рік передбачає надання Україні $620 млн допомоги, зокрема і можливості передачі летальної зброї.