Загальну2 кількість штатних працівників державної фірми «Укрінмаш», що входить до складу ДК "Укроборонпром", з початку року скоротили на 22%, а тим, хто продовжив працювати, підвищуватимуть оплату праці в залежності від результативності. Про це розповів генеральний директор УІМу Сергій Слюсаренко підбиваючи підсумки піврічної роботи з реструктуризації компанії.
«Оновлення персоналу, пошук дієвих інструментів мотивації працівників та заохочення їх до більш ефективної роботи стали одними із ключових викликів для команди менеджерів, які наприкінці минулого року очолили це підприємство. По завершенню активної фази реструктуризації можна вважати, що ми досягли перших позитивних результатів – п’яту частину персоналу скорочено, тоді як фінансово-економічні показники в цілому виросли», – зазначив Сергій Слюсаренко.
У рамках реструктуризації була переглянута система мотивації персоналу. «Укрінмаш» відмовився від радянської парадигми, що передбачала майже автоматичне нарахування щомісячних премій, на користь популярної у сучасному бізнес-середовищі бонусної системи. Відтепер грошові винагороди нараховуватимуться працівникам за конкретні досягнення.
Генеральний директор «Укрінмашу» зауважив, що, розпочавши процес оновлення персоналу, менеджмент насамперед переслідував якісні, а не лише кількісні цілі. Так, серед нещодавно залучених працівників понад 80% володіють однією або декількома іноземними мовами, мають дві або більше вищих освіт. На керівній ланці половина менеджерів має кваліфікацію MBA.
У планах керівництва налагодити безперервний процес навчання персоналу, за рахунок створення бази професійної літератури, організації тренінгів та курсів підвищення кваліфікації.

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна фірма «Укрінмаш» – одна з провідних компаній-спецекспортерів ДК «Укроборонпром», працює на міжнародних ринках з 1991 року. Серед основних напрямків діяльності: експорт та імпорт продукції, послуг військового і подвійного призначення.