11 жовтня в рамках роботи XIII Міжнародної виставки «Зброя та безпека 2016» за сприянням ДП “Укрінмаш” відбулась Міжнародна конференція з питань кібербезпеки «Український кіберфронт. Розуміння, загрози та способи боротьби».

В ході конференції були розглянуті питання створення національної системи кібербезпеки України, сучасний стан та перспективи підвищення можливостей суб’єктів сектору безпеки та оборони у сфері боротьби з кіберзагрозами, досвід іноземних країн та компаній по забезпеченню кібербезпеки.

 

На початку конференції з вступним словом виступили заступник генерального директора з зовнішньоекономічної діяльності ДК «Укроборонпром» Денис Гурак та генеральний директор ДП “Укрінмаш” Сергій Слюсаренко.

Денис Гурак підкреслив важливість та актуальність теми кібербезпеки в контексті системи національної безпеки, враховуючи гібридні загрози яким протистоїть Україна сьогодні. За словами Дениса Гурака Україна досить швидко розвивається в питанні розвитку кібербезпеки, а одним з важливіших кроків стало прийняття Стратегії кібербезпеки України в березні цього року.

Під час роботи конференції з доповідями виступили представник турецької компанії «HAVELSAN» Іззет Гьокхан, представник Служби безпеки України Ігор Логінов, співробітник Департаменту кіберполіції В’ячеслав Марцинкевич, представник британської компанії «Deloitte&Touche» Валентин Сисоєв та доповідач від Міністерства оборони України Вадим Віщун.

В результаті заслуховування доповідачів та проведення дискусій в форматі запитань та відповідей були визначені проблемні питання, які потребують першочергового вирішення для посилення системи кібербезпеки в Україні, а саме:
- Організація взаємодії між силовими структурами та суб’єктами державної системи кібербезпеки в питаннях координації дій та обміном інформації;
- Розвиток міжнародного співробітництва в питаннях кібербезпеки;
- Впровадження міжнародних стандартів інформаційної та кібернетичної безпеки в Україні.

Також, учасники конференції неодноразово підкреслювали необхідність у збільшені кількості заходів такого формату для обговорення проблемних питань в процесі становлення національної системи кібернетичної безпеки України.