Співпраця з вишами посилює конкурентоздатність спецекспортерів на світовому ринку ОВТ – гендиректор «Укрінмаш»

 

Поглиблення співпраці державної фірми «Укрінмаш» та інших спецекспортерів із провідними вищими учбовими закладами країни надає українським компаніям суттєвих переваг на світовому ринку озброєнь та військової техніки. Таку думку висловив генеральний директор державної фірми «Укрінмаш» Сергій Слюсаренко під час робочої поїздки делегації «Укроборонпрому» до Херсонської державної морської академії.

«Укрінмаш» активно співпрацює з українськими оборонними підприємствами та науково-дослідними інститутами. В той же час перспективною є взаємодія з профільними університетами. Навчальні заклади розробляють власні унікальні методики тренувань та програми у відповідності до реалій військової справи. Використання цього досвіду посилить позиції нашої оборонки на світових ринках», – зазначив С. Слюсаренко.

Під час візиту представники академії презентували тренажерний комплекс «Віртуальне судно», використання якого дозволить проводити навчання в умовах максимально наближених до реальних. До його складу увійшли комплексний тренажер навігаційного містка, тренажер машинного відділення, тренажер динамічного позиціонування та тренажер глобального морського зв’язку. Інвестиції міжнародних організацій у проект склали близько 1 млн. долл.

Як відомо, підприємства «Укроборонпрому» вже співпрацюють із 50 вишами країни, серед яких Києво-Могилянська Академія, НУ «Київська Політехніка», Харківський політехнічний інститут.

 

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна фірма «Укрінмаш» – одна з провідних компаній-спецекспортерів ДК «Укроборонпром», працює на міжнародних ринках з 1991 року. Серед основних напрямків діяльності: експорт та імпорт продукції, послуг військового і подвійного призначення.