ДП ДГЗІФ “Укрінмаш”, що входить до складу ДК «Укроборонпром», підписав контракт з польською державною компанією “PCO S.A.”, яка входить до складу національної компанії “PGZ”.

Польські колеги допоможуть обладнати сучасною оптикою більш ніж 30 од. української бронетехніки. В переліку засобів, що згідно з контрактом постачатимуться для потреб Міністерства оборони України, є оптичні приціли, денно-нічні прилади спостереження та перископи.

"Укладений контракт є результатом дворічної плідної співпраці та комплексного підходу українських та польських виробників озброєння", - Говорить генеральний директор ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» Сергій Слюсаренко.

podpisanie_umowy_pco6

Попередня робота, що розпочиналась з переговорів на міжнародних виставках, дозволила успішно провести весь комплекс випробувань польських приладів з встановленням їх на бронетехніку, провести кодифікацію й отримати відповідні сертифікати на модернізовані прилади нічного бачення, що можуть встановлюватись на БМП-1, БМП-1КШ, БРМ-1К та ін.

За підсумками зустрічі, держсекретар Міністерства оборони Республіки Польща Бартош Ковнацки зазначив, що це перший крок у цій сфері, який відкриває перспективне співробітництво між Польщею та Україною у створенні та модернізації сучасної бронетехніки.

Нагадаємо, що українській оборонно-промисловий комплекс розвивається та інтегрується у світовий сектор безпеки та оборони, а вектор реформ задля інтеграції в НАТО є незворотнім. Нині підприємства-учасники “Укроборонпрому” активно переходять на міжнародні стандарти роботи – 70% з них вже сертифіковані за ISO 9001 та впроваджується система управління та гарантування якості AQAP 2000. Про це йдеться в оприлюднених результатах діяльності Концерну в 2016 році. 40 підприємств-учасників «Укроборонпром» отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики (NATO Master Catalogue of References for Logistics). Цей інструмент дозволив підприємствам вітчизняного ОПК вийти на міжнародний ринок озброєння та реалізовувати програму імпортозаміщення. Запровадження роботи з каталогом допомогло “Укроборонпрому” швидко знайти європейських постачальників на заміну російським.

 

podpisanie_umowy_pco1