ДП ДГЗІФ «Укрінмаш», що входить до складу ДК “Укроборонпром”, розпочав  підготовку до створення єдиного центру з кібербезпеки. В проект залучать консультантів  з турецької компанії «HAVELSAN», спеціалістів НТУУ КПІ та фахівців інформаційної безпеки NATO.

4 квітня в рамках співробітництва в сфері кібербезпеки, обміну досвідом та координації подальшої роботи, була проведена презентація «HAVELSAN», щодо організації роботи найбільшого кіберцентру в Туреччині. Сучасний центр об’єднує більше 200 спеціалістів, що захищають від кібератак як приватні так і державні компанії та установи.

«10 років тому в Туреччині нами було створено найсучасніший центр кібербезпеки. В рамках українсько-турецької співпраці, ми готові надавати консультації щодо створення навіть кращого проекту» – каже директор з кібербезпеки компанії «HAVELSAN».

В активній дискусії під час заходу взяли участь представники РНБОУ, Міністерства Оборони України, СБУ, Держспецзв’язку, Департаменту кіберполіції України, ГНО «Українська академія кібербезпеки» та центру реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT Cys, а також керівництво ДК “Укроборонпром” та ДП ДГЗІФ «Укрінмаш».

Окрім того, консультативну допомогу у створенні центру кібербезпеки надасть команда «білих» хакерів «DCUA» під керівництвом Миколи Ільїна, що за результатами минулого року очолила світовий рейтинг в сфері кібербезпеки. «Весь процес має складатись з певної кількості етапів і першим має бути створення команди професіоналів, які поєднані однієї ідеєю» – зауважив Денис Гурак, заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності ДК “Укроборонпром”.

«В Україні є спеціалісти найвищого рівня, та зараз ключовою метою є їх об’єднання заради створення надпотужного центру з кібербезпеки. Роботу необхідно розпочати на умовах співробітництва і ми відкриті до конструктивних пропозицій» – зауважив заступник генерального директора ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» Дмитро Будорін. 

ДК «Укроборонпром» протягом значного часу приділяє особливу увагу питанням кібербезпеки та робить все можливе для залучення в Україну іноземного досвіду в цю сферу.