За сприянням Міністерства закордонних справ України та Посольства України у Федеративній Республіці Бразилія з 27 по 30 листопада 2017 року відбувся візит делегації представників ДП ДГЗІФ “Укрінмаш” та підприємств Оборонно-промислового комплексу України, які входять до складу ДК “Укроборонпром”, до міста Ріо-де-Жанейро.

У рамках візиту членами делегації проведено низку важливих зустрічей із представниками командування Військово-морських сил Бразилії, а також керівниками Національної програми Бразилії з будівництва корветів типу “Tamandare”.

Під час переговорів бразильській стороні презентовано широкі виробничі потужності кораблебудівних підприємств України, а також науково-технічні, конструкторські та будівельні можливості підприємств Оборонно-промислового комплексу України, які можуть бути запропоновані у рамках реалізації проекту будівництва корветів типу “Tamandare”.

Невід’ємною частиною візиту стало відвідування кораблебудівних підприємств Командування Військово-морських сил Бразилії, під час якого члени української делегації мали можливість ознайомитись із виробничими  потужностями, а також обмінятись досвідом, що є міцним підґрунтям для поглиблення технічного співробітництва

За результатами проведеної роботи сторони прийняли спільне рішення щодо необхідності подальшого розширення двосторонньої співпраці та партнерства між Україною та Бразилією у галузі кораблебудування. У свою чергу, представники Командування Військово-морських сил Бразилії висловили впевненість у важливості участі підприємств Оборонно-промислового комплексу України у проекті будівництві Національного корвету типу “Tamandare”.

На разі ДП ДГЗІФ “Укрінмаш” спільно з підприємствами Оборонно-промислового комплексу України розпочало масштабну роботу з підготовки до  участі у тендері, оголошення якого очікується у першому кварталі 2018 року. Таким чином, ДП ДГЗІФ “Укрінмаш” готове скласти гідну конкуренцію іншим підприємствам-учасникам тендерного процесу.