ДП ДГЗІФ  «Укрінмаш» за підтримки Міністерства закордонних справ України та Посольства України у Республіці Перу вживає активні заходи із протидії інформаційним загрозам та заходам недобросовісної конкуренції з боку прямих конкурентів російської приналежності, які наносять шкоду Державним інтересам та іміджу України на ринку озброєння країн Латинської Америки.  

Приводом для цього стала чергова спроба російських компаній перешкодити роботі «Укрінмаш»  на ринку озброєння в Республіці Перу шляхом розповсюдження у місцевих та регіональних ЗМІ недостовірної, викривленої та неправдивої інформації щодо діяльності «Укрінмаш» на світовому ринку товарів та послуг військового та подвійного призначення. Ці методи є дешевою та негідною провокацією. Очевидно, що страх змушує конкурента вдаватись до всіх можливих заходів. 

Зокрема, 20 листопада 2017 року з метою вкотре дискредитувати ДП ДГЗІФ “Укрінмаш" перуанським виданням «La República» було опубліковано статтю, у якій містилась неправдива інформація  щодо діяльності Підприємства на міжнародних ринках.          

З огляду на це, 30 листопада 2017 року Посольством України в Республіці Перу було проведено низку зустрічей, у тому числі із представниками видання «La República», та надані всі необхідні документи, які у повному обсязі спростовують недостовірні відомості, що раніше були опубліковані виданням.

Першим результатом проведеної роботи стала публікація виданням «La República» звернення Посольства України у Республіці Перу, у якому міститься обґрунтоване спростування вищезгаданої інформації. 

Просимо світові та українські ЗМІ ретельно перевіряти джерела інформації та безпосередньо звертатись до ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» за коментарями у разі потреби.

Висловлюємо вдячність за професіоналізм МЗС України.