ДГЗІФ "Укрінмаш" пропонує усій команді програми «Слідство. Інфо» та її керівнику Дмитру Гнапу стати постачальниками комплектуючих для української бронетехніки.
«Якщо вірити журналістам цієї програми, вони краще за нас знають, де взяти двигуни для української бронетехніки, за якою ціною та якої комплектації. Якщо це не пусті слова, ми цілком свідомо запрошуємо їх стати офіційними постачальниками цих комплектуючих», - сказали в Держфірмі.
Як нагадали в «Укрінмаші», бронетехніка старих зразків традиційно комплектувалась двигунами з Російської Федерації. Але після того, як Росія розгорнула військові дії проти України, підприємства відмовились від комплектуючих з країни-агресора. Частково компенсувати це дозволяє програма імпортозаміщення. Але вона переважно стосується нових зразків, які виробляються з нуля. Натомість поставити чужий двигун в бронемашину, яка по 10-20 років перебувала на «консервації» – нетривіальна задача. Вона потребує значних конструктивних  змін.
«Тому якщо автори програми «Слідство. Інфо» знають, що робити, ми із задоволенням віддамо їм у руки всі можливості. А за результатами роботи організуємо поїздку до військових частин, де журналісти особисто зможуть поспілкуватися з бійцями, потиснути їм руки, почути відгуки про нові двигуни на бронетехніці та слова подяки за їх роботу», - додали в «Укрінмаші».
Нагадаємо, Служба безпеки України не виявила фактів корупції в контракті закупівлі ДГЗІФ “Укрінмаш”, двигунів для БТР-70 у британської компанії “RION ASSETS CO. LTD” в інтересах Міністерства оборони України.
За наданою СБУ інформацією техніка була завезена в Україну з території Євросоюзу та у повній відповідності чинному законодавству України. Інформацію з журналістського розслідування, в якому говорилося про ознаки фіктивності даного контракту,  в СБУ назвали неправдивою.